Sporten wanneer je je minder fit voelt

We hebben ze (bijna) allemaal: dagen waarop je je minder fit voelt dan normaal. Nu is carnaval natuurlijk net geweest, we hebben staan springen en gedronken in onze belachelijke carnavalskleding. Het zou zonde zijn als we door dit soort festiviteiten uit ons sportritme raken. Daarom zullen we je in dit artikel tips geven om toch te gaan sporten als je je minder fit voelt.

1. Ontbijt goed

Met ontbijt goed bedoelen we een gezond ontbijt, maar niet een zwaar ontbijt. Het is verstandig om iets te ontbijten zonder al te veel koolhydraten, deze liggen namelijk vaak zwaar op de maag. Daarentegen raden we yoghurt aan, hier zitten veel voedingsstoffen in en is licht. Voeg daar wat fruit aan toe. Een banaan bevat veel potassium, dit stofje is een bewezen kater-bestrijder.

2. Sport minder intensief dan normaal

Een zware work-out kan de nare symptomen van een kater verergeren. Kies daarom voor een lichte en minder intensieve training. Het is namelijk heus niet erg om een keer niet alles te geven. Het gaat erom dat je je door het sporten beter voelt en in je sportritme blijft. Qua training is het met een kater slim om buiten te gaan sporten, de frisse buitenlucht doet je hersenen namelijk erg goed. Bovendien kan je transpiratie wat meer stinken dan gewoonlijk omdat je de alcohol eruit zweet.

3. Trek een fijne sportoutfit aan

Trek een sportoutfit aan waar jij je fijn in voelt, je hoeft er niet altijd even mooi uit te zien natuurlijk!

4. Neem een lekkere lange warme douche na afloop

Beloon jezelf met een lekker lange warme douche! Dit is goed voor je spieren en je kunt even lekker ontspannen! Trek daarna lekker fris gewassen kleding aan dan voel je je lekker schoon. De combinatie van de warme douche en de schoon gewassen kleren met een Robijn wasmiddel geur geven je de juiste mindset.

Ten slotte willen we wel nog een opmerking maken. Dit artikel ziet op het minder fit voelen als gevolg van een avondje uit of iets dergelijks. Het kan natuurlijk dat je je echt niet goed voelt, omdat je ziek bent, je weerstand laag is, je pijn hebt, etc. Luister dan naar je lichaam en laat het sporten nog even links liggen! Het is belangrijk dat je in dat geval eerst uitrust om er vervolgens weer tegen aan te kunnen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *