Sporten op vakantie

‘Ah vakantie: rust, ontspanning, bijkomen’, we horen je al een zucht van opluchting slaken. Helaas gebeurt het dan vaak dat je sportritme naar de knoppen gaat. En natuurlijk is het niet erg als je sportritme wat verandert, maar het zou ontzettend zonde zijn als hij in stof opgaat. Het is dus af en toe noodzakelijk dat je je zwangerschapskleding inwisselt voor je sportoutfit. In dit artikel zullen we je helpen je sportritme in tact te houden.

Motivatie

Ten eerste is het belangrijk dat je gemotiveerd bent en blijft – zonder motivatie zijn we namelijk nergens. Dit kun je doen door een beloning te bedenken. Beloningen zijn er gelukkig genoeg op vakantie: na het sporten zonnen, lekker eten, etc. Wat verder erg motiverend werkt, is als we resultaat zien. En wat blijkt nou? Als je bruiner wordt, zie je er automatisch fitter uit! Als het goed is helpt dit dus al.

Oefeningen (wees creatief)

Kies voor oefeningen die je in principe overal kunt doen, zonder dat je vast zit aan attributen e.d. Wat daarentegen wel erg leuk en handig is, is om een klimrek of een soort klein speeltuintje op te zoeken. Dit kun je onder andere gebruiken voor pull ups en buikspieroefeningen. Kies een paar oefeningen uit dit rijtje uit:

  • Squats
  • Lunges
  • Pull ups
  • Push ups
  • Buikspieren

Vergeet niet dat zwemmen ook een sport is – en hoe! Wees dus creatief en voeg dit toe aan je workout. Trek dat ene extra baantje!

Eten en drinken

Op vakantie is het vaak erg warm, de zon doet erg zijn best om zo hard mogelijk te schijnen. Het is dus belangrijk dat je niet uitdroogt en gehydrateerd blijft. Zorg ervoor dat je altijd een flesje water bij de hand hebt. Verder is de verleiding erg groot om lekker en om veel te eten. Het is niet erg om elke dag iets lekkers te eten, maar let er wel op dat je kleine porties eet!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *