Sporten

In ons vorige artikel hebben we het uitgebreid gehad over gezond eten. Dit draagt vanzelfsprekend bij aan een gezonde levensstijl, maar vergeet niet dat sporten bij een gezonde levensstijl onontbeerlijk is. Helaas is het erg herkenbaar dat we het sporten voor een aantal weken volhouden om er vervolgens weer helemaal klaar mee te zijn. Met dit artikel zullen we je een handje helpen om dit probleem op te lossen — voor altijd.

 

Sportkleding

Ten eerste is het belangrijk om goede sportkleding aan te schaffen. Goede sportschoenen en kleding zorgen voor een optimale sportprestatie, meer zelfvertrouwen en je merkt dat je meer zin hebt om te gaan sporten. Investeer hier dus ook in! Wat betreft sportschoenen valt de klassieker van Nike, de Nike Air Max goed in de smaak, bekijk deze op: https://sneakerbaron.nl/model/nike-air-max/. Over Nike gesproken, ook de sportbroeken die zij aanbieden is bij veel favoriet. Match een broek met een shirtjes, en je hebt een leuke sportoutfit.

 

Planning

Wanneer je ’s ochtends wakker wordt zie je er wellicht tegen op om die dag te sporten. Zorg er daarom voor dat je de dag van tevoren al een dag-planning hebt gemaakt. Plan het sporten bijvoorbeeld voor of na je werk of studie, zodat je je sportspullen al bij je hebt.

 

Sportlocatie

De één vindt het fijn om in de sportschool te staan zwoegen, de ander vindt het fijner om in de buitenlucht te sporten. Je kan onderzoeken waar jou voorkeur ligt, maar wij adviseren je om het af te wisselen. Zoek vlakbij je huis een sportschool — hoe dichter bij, hoe minder groot de drempel is om daadwerkelijk te gaan — waar je je op je gemak voelt. Vervolgens kun je in de buurt kijken wat een mooie route is om te lopen of te rennen. Dit kan eigenlijk overal, zowel midden in de stad als in het bos. Het is fijn om de drukte in de sportschool af te kunnen wisselen met in de rust van de natuur.

 

Beloning

Wat ten slotte zeer belangrijk is, is om jezelf te belonen na het zwoegen in de sportschool of in de buitenlucht. Doe dit door iets te plannen waar je ontzettend van kan genieten. Dit kan zowel een relaxed avondje op de bank zijn als een avondje uit met je leukste vrienden en/of vriendinnen.

Zo los je het ‘universele sport-probleem’ niet voorlopig op, maar voor altijd! Sportze!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *