Motivatie creëren

Elke dag sporten is natuurlijk leuk en aardig, maar het is onvermijdelijk dat er dagen zullen zijn waarbij de motivatie werkelijk uit je tenen moet komen. Hoe zorg je er dan voor dat je motivatie hebt?

 

Muziek

Muziek kan wonderen verrichten, het heeft ten eerste écht invloed op je stemming. Bij het sporten, of bij het voorbereiden op het sporten, speelt muziek dan ook een belangrijke rol. Kies fijne sportmuziek uit, wat vervolgens fijne sportmuziek is weer per persoon totaal verschillend. De meerderheid vindt het fijn om naar bekende muziek te luisteren, muziek die ze al kennen zoals hitjes. De hitzone cd valt vaak in de smaak, die kun je kopen via deze site: http://www.538hitzone.net. Dan zijn er ook velen die houden van hele hard muziek bij het sporten, denk daarbij aan hard techno, hardcore, industrial, etc. Een tip is om op Spotify een motivational playlist aan te zetten. Spotify heeft er veel hiervan, ga maar eens kijken!

 

Beloning

Wees niet bang jezelf te belonen! Het is heel belangrijk dat je er iets terug voor krijgt, zoals we in het Latijn zouden zeggen: quid pro quo. Ook dit is heel persoonsgebonden. Een beloning is natuurlijk voor een ieder iets anders. Als je heel hard bezig bent met afvallen, kan een beloning zijn dat je bij het verliezen van x gewicht, je weer je favoriete snack mag eten. Voor een ander kan een beloning zich uiten in iets kopen. Zo kun je dan kleding voor jezelf kopen, een nieuw apparaat, schoenen, etc. Kies voor iets wat je al lang wilt hebben.

 

Sociale druk

Hoe raar dit misschien in de eerste instantie lijkt, sociale druk kan erg motiverend zijn. Als je je vrienden en familie vertelt over je goede voornemens qua sporten, zullen ze je hier aan helpen herinneren. Ook omdat je het zelf hardop hebt toegezegd, als het ware, kom je er moeilijker onderuit.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *