Gezond eten kun je (aan)leren

De zomer is nog maar een paar maanden verwijderd. Hoewel dit een heerlijk vooruitzicht is, betekent het ook dat we weer goed in vorm willen zijn. Dit bereiken we (vooral) door gezond te eten. Maar het zou zonde zijn als je alleen gezond eet om in vorm te willen zijn voor de zomer… Gezond eten zou je eigenlijk altijd moeten doen! Daarom dit artikel over gezond eten en hoe je dat kan (aan)leren.

Opleiding

Er bestaan velen cursussen, opleidingen, HBO-studies en WO-studies die iets met voeding te maken hebben. De opleiding Voeding & Diëtiek is daar de populairste van. Deze is te volgen op MBO en HBO en je moet daarbij ook een stage volgen. Op universitair niveau is er de studie Gezondheidswetenschappen, verder zijn er ook veel cursussen te vinden op het internet. Ga maar eens op onderzoek uit!

Zelf leren

Naast het volgen van een opleiding, zijn er gelukkig veel andere opties. We begrijpen namelijk heel goed dat een opleiding veel tijd in beslag neemt, of dat je je te oud voelt om een opleiding te volgen (nergens voor nodig overigens), of dat het veel geld kost, etc. Geen zorgen! Gezond eten kun je prima zelf leren! Zoek op het internet naar zelf-hulp-boeken of simpelweg een kookboek dat je aanstaat. Vaak zijn deze boeken niet eens heel duur, houd wel rekening met de posttarieven. Lees verder veel reviews, zodat je weet welke boeken goed zijn en welke boeken minder goed zijn.

Gewoonte creëren

Er zijn veel theorieën over het ontwikkelen van een gewoonte, en dus hoe lang het duurt voordat je jezelf iets aangeleerd hebt. Wij zullen je vertellen wat uit recent onderzoek kwam: bij eet-, drank- en/of beweeggewoontes duurt een gewoonteverandering gemiddeld 66 dagen. De lengte van deze periode verschilt wel tussen soorten gewoontes en natuurlijk per individu.

Onthoud dat het belangrijkste is om gewoon te beginnen! Dus schrijf je in en/of koop dat boek, en ga aan de slag!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *