Doelen behalen, zo doe je dat!

Wanneer je bezig bent met gezond eten en/of een goed sportpatroon aanhouden, het is aan te raden om doelen te stellen. Niet alleen met betrekking tot voeding en sporten is het belangrijk om doelen te stellen – dit is eigenlijk met bijna alles zo in het leven. Op het moment dat je je doelen hebt bepaald en hebt gesteld komt de volgende stap… het behalen van die doelen! Hoe doe je dat nou? In dit artikel leggen we het je uit.

Maak je doelen overzichtelijk

Schrijf ze op papier, verzamel ze op de computer in de vorm van een visueel bestand, noteer ze in je telefoon, schrijf ze desnoods op je muur en ga zo maar door. Het gaat erom dat je aan je doelen wordt herinnerd en ze gemakkelijk terug kan vinden. Schrijf je doelen op in korte, bondige en duidelijke zinnen. Maak ze daarnaast ook motiverend.

Stel een periode vast

Bij het opstellen van je doelen mag je niet vergeten er een tijdsaanduiding bij te zetten. Zo worden je doelen veel realistischer. En over realistisch gesproken: kies een realistische periode uit. Het kan namelijk erg demotiverend werken als je je doel niet hebt behaald of niet gaat behalen binnen een bepaalde tijd. Schat dus ruim in hoe lang het zal duren.

Beloon jezelf

Net zo belangrijk is het om jezelf een beloning te geven. Daar bedoelen we niet enkel mee als je je doel hebt bereikt. Geef jezelf bijvoorbeeld wekelijks een beloning. Of in het geval van gewichtsverlies bij elke kilo dat je afvalt mag je iets leuks voor jezelf kopen.

Wees niet te streng

Ten slotte willen we je nog één belangrijke tip mee geven: wees niet te streng voor jezelf! Het is heus niet erg als je af en toe de fout in gaat. Laat dit je niet onderuit halen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *